(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Quiche
Potřebné ingredience
KORPUS: 175 g hladké mouky (celozrnné), 90 g másla, 2 lžíce vody, sůl ***** NÁPLŇ: zelenina dle chuti (mražená směs, lilek, brokolice, cuketa, rajčata, špenát,...) ***** ZÁLIVKA: 200 ml zakysané smetany nebo šlehačky (část lze nahradit mlékem), 2 vejce, pepř, sůl, bylinky (oregano, bazalka), plátky či strouhaný sýr navrch
Postup přípravy
Suroviny na těsto zpracujeme v tuhé těsto, vyválíme na velikost koláčové formy a formu jím vyložíme, dno propícháme vidličkou a vložíme na 1/2 hod. do lednice odpočinout. Poté vložíme asi na 10 min. do rozehřáté trouby předpéct. Mraženou zeleninu přelijeme horkou vodou a necháme povolit, ostatní druhy zeleniny nakrájíme na libovolné kousky.
Předpečené těsto necháme chvilku vychladnout a ozdobně vyložíme zeleninou. Nakonec zalijeme zálivkou (vše smícháme) a poklademe sýrem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 - 200 °C asi 45 min. nebo až nám zálivka nebude téct a bude držet tvar.
Quiche můžeme podávat teplý i studený se zeleninovým salátem.
Předpečené těsto necháme chvilku vychladnout a ozdobně vyložíme zeleninou. Nakonec zalijeme zálivkou (vše smícháme) a poklademe sýrem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 - 200 °C asi 45 min. nebo až nám zálivka nebude téct a bude držet tvar.
Quiche můžeme podávat teplý i studený se zeleninovým salátem.
Detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé